QÜESTIONS WEB

En quin contenidor haig de llençar una safata de porexpan®?

Existeixen diferents tipus de porexpan® (poliestirè), el que s’utilitza com a envàs i embalatge de productes alimentaris que es tracta de poliestirè extruït, i per tant s’ha de llençar al contenidor GROC.
En canvi el que s’utilitza com a protecció en electrodomèstics, entre d’altres, es tracta de poliestirè expandit, i aquest s’ha de portar a la deixalleria comarcal ubicada a Bellvei

Más información

Què faig amb el tòner de la impressora de casa?

Els tòners de les impressores són residus que s’han de gestionar d’una manera específica a través d’un gestor de residus autoritzat per l’Agència de Residus de Catalunya. En les deixalleries mòbils del teu municipi pots depositar-los (Més informació aquí). També hi ha algunes empreses proveïdores i de manteniment de les màquines d’impressió i fotocopiar que ofereixen el servei de recollida (quan porten el tòner nou) i fins i tot un servei de reutilització (reomplen el vell i el tornen a servir).

El bric de llet o suc va al contenidor groc o al blau?

Els brics de llet o suc són envasos que estan formats per una sola capa de cartró, una de polietilè (plàstic) i vàries capes de d’alumini, per tant degut a la seva composició ha d’anar al contenidor groc.

On puc llençar les càpsules de cafè nespresso?

Aquestes càpsules o similars són d’alumini o plàstic i no es consideren envasos, perquè per al seu consum no es pot separar el producte de la càpsula, per tant no es poden llençar al contenidor groc. Un cop utilitzades queda també a l’interior el marro de cafè.

Actualment, el productor disposa d’alguns punts de recollida habilitats. Pots consultar-los aquí.

I en cas que els punts de recollida no estiguin a l’abast del teu domicili també pots buidar el marro de la càpsula al contenidor de la matèria orgànica, i dipositar la càpsula d’alumini o plàstic al contenidor gris del rebuig.

Recorda també que pots reutilitzar-les per fer manualitats.

També pots trobar altres preguntes freqüents a la web de l’Agència de Residus de Catalunya en el següent enllaç: http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/recollida_selectiva/preguntes

Tens alguna pregunta que no apareix en aquesta pàgina?

Omple el següent formulari i et respondrem el més aviat possible. En el cas que la teva pregunta sigui d’interès per a tothom la publicarem en aquesta secció.

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge

Accepto les condicions de protecció de dades de ECOBP.