Programa Agents Ressonants
d'octubre 23, 2014 News No Comments

Baix Penedès Diari s’implica amb el reciclatge a la comarca

Baix Penedès Diari comença aquesta setmana una col·laboració com a Agent Ressonant amb el Repte Baix Penedès, un programa impulsat per EcoBP per a millorar les xifres de reciclatge a la comarca. Baix Penedès Diari és un dels cinc agents ressonants que canalitzaran la informació sobre el reciclatge perquè arribi fins als ciutadans.
 
L’objectiu final del programa és aconseguir informar als ciutadans sobre les problemàtiques més comunes relacionades amb el reciclatge per tal que prenguin consciència i adoptin hàbits més adients, convertint-se ells mateixos en un exemple per a la comunitat. D’aquesta manera, el diari farà arribar al llarg de l’any als seus lectors diversos reportatges sobre aspectes que han d’ajudar a millorar el reciclatge al Baix Penedès.
 
El Repte Baix Penedès pretén aconseguir que la comarca assoleixi la taxa de reciclatge de la mitja de Catalunya, situada en un 40% de recuperació de residus, quan actualment s’està només al 22’46%. El Repte es desenvolupa conjuntament als deu municipis que integren EcoBP, Albinyana, Banyeres, Bellvei, Bonastre, Calafell, El Montmell, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Santa Oliva i El Vendrell.

El projecte va tenir una primera fase que consistia a canviar els contenidors de recollida selectiva per nous models que facilitessin la tasca de reciclatge a la ciutadania. Així, es van distribuir entre els deu municipis més de 2.000 contenidors organitzats en les anomenades illes de cinc fraccions, és a dir, punts que oferien els cinc contenidors necessaris per separar la brossa, paper, vidre, envasos, orgànica i rebuig.
 
La segona fase busca conscienciar els ciutadans per tal que s’impliquin activament en la millora del reciclatge al Baix Penedès. Es fa a través de la campanya ‘Sumes? Ens costarà menys’, que anima la població a emprendre canvis individuals per tal d’assolir un benefici comunitari. Els cinc Agents Ressonants implicats són baixpenedèsdiari.cat, Ràdio Televisió el Vendrell, El3de8, El Blog del Carbasses i l’Associació de veïns de Sant Ramón (Coma-ruga).

Written by Jaestic