Lupa  TENIM UN PROBLEMA?

Un dia a l’escola ens van explicar que al Baix Penedès no reciclàvem prou i que érem dels que menys separàvem la brossa a Catalunya.

Però, per què?

Per esbrinar-ho, els meus companys i jo ens vam organitzar a classe com la patrulla investigadora i ens vam marcar un repte: que els veïns de la nostra comarca reciclessin més. Per començar, vam observar què feien els pares a casa amb el paper, el plàstic (envasos), el vidre i les restes de menjar (orgànica). Vam descobrir que, moltes vegades, no separen res perquè no tenen espai, creuen que els contenidors són lluny i no tenen el costum de fer-ho.

Però, què podíem fer per demostrar als adults que és important reciclar sense excuses? A classe vam parlar-ne molt sobre aquest problema. I a d’altres escoles de la comarca, els nens i nenes de la nostra edat van fer el mateix. Entre tots vam pensar diferents idees i les vam presentar a ECOBP.

La classe de 5è A de l’Escola La Ginesta de Calafell i la de 5è B de l’Escola Pau Casals d’El Vendrell va ser la seleccionada per un Comitè Expert, ja que és  una proposta que intenta fer més còmode el transport del reciclatge a més d’estalviar espai, un dels inconvenients que les famílies apunten com a destacat a l’hora de fer la separació de residus a la llar.

I saps què? L’Han posat en marxa! A partir d’ara tots els nens i nens que vam participar al Repte Baix Penedès podem utilitzar el contenidor amb rodes!

IMATGE CUBELL

Llum  HEM TROBAT UNA SOLUCIÓ
És un cubell amb rodetes i una nansa que ens traurà la mandra de reciclar!

Per què és una bona idea?

  • És fàcil i còmode de transportar (Adrián, 5è A – La Ginesta)
  • Té una tapa que evita les pudors (Clàudia, 5è B – Pau Casals)
  • Permet acumular més residus: fins a 4 tipus si ens ho muntem bé! (Carla, 5è A – La Ginesta)
  • Té un separador i, a dins, les bosses no es mouen (Sergi, 5è B – Pau Casals)
  • No pesa perquè el podem arrossegar (Izan, 5è A – La Ginesta)
  • El podem posar a qualsevol lloc de casa (no es gaire gran) (Iael, 5è B – Pau Casals)

Guardians