free3_div-13

ECOGUIA

La nostra idea té com a punt de partida el porta a porta en pobles petits/mitjans. Però consisteix en que cada contenidor durà a la part frontal una mini guia d’allò que es pot llençar en aquell contenidor.
Tanmateix, per potenciar i fer obrir els ulls a tothom que el reciclatge ja és una urgència (tant a la comarca com a tot el nostre planeta) és bonificarà econòmicament a les llars que reciclin bé (70€) o es sancionarà a qui no ho faci correctament (amb la mateixa quantitat). Cada setmana es revisaran aleatòriament 7 contenidors per poble per tal de fer-ho possible.
Més comoditat + Més coneixement + Més motivació = Més reciclatge

BELLVEI – La Muntanyeta – 5è B

LA COMPOSTADORA DELS ESTELS

La nostra escola hem decidit fer una compostadora perquè creiem que és una bona idea per reutilitzar la matèria orgànica, ja que hi ha molt de menjar que no s’aprofita.

BONASTRE – L’Estel – 5è

RECICLA A CADA COLOR PER CREAR UN PLANETA MILLOR

CALAFELL – Santa Creu – 5è C

VOLUNTARIS RECICLADORS

Que hi hagin voluntaris als costats dels contenidors, que donin consells i ajudin a les persones. Poden ser persones que volen o nenes i nenes d’escoles i instituts. També persones que han de fer serveis a la comunitat.

EL VENDRELL – Els Secallets (Coma-ruga) – 5è

EL RECICLATGE DEL IDIOMES

Hem pensat que com al Vendrell hi ha molts estrangers podríem fer uns adhesius amb el contingut de cada contenidor en diferents idiomes per enganxar-los en els mateixos contenidors.
El mestre ens ha ajudat una mica i ens ha proposat que podríem fer servir codis QR per posar tota la informació.

EL VENDRELL – Àngels Garriga – 5è C

ELS CONTENIDORS INNOVADORS

La nostra solució al problema de desconeixement és afegir als contenidors dues coses:
1. Escriure el que s’ha de llençar a cada contenidor en Braille per a que els cecs tinguin l’oportunitat de reciclar
2. Posar imatges més clares d’allò que es pot llençar a cada contenidor, per tal que les persones que no coneguin el nostre idioma puguin reciclar.

EL VENDRELL – Teresina Martorell – 5è A

LA MANIFESTACIÓ DE RECICLATGE

Concentració a la plaça del poble El Vendrell, on hi haurà activitats i tallers dirigides a tothom:
1. Fer joguines amb material reciclat
2. Dibuixar en un mural els contenidors del reciclatge per enganxar dibuixos plastificats on apareguin diferents envasos per reciclar i així ensenyem con es recicla.
3. Joc de preguntes relacionades amb el reciclatge (un concurs)
4. Altre racó amb un ”conta contes” amb titelles reciclades.
Abans es repartiran uns fulletons i qui guanyi a cada racó, al final de tot, li regalarem una samarreta, una xapa i un globus. Per als adults un lot de coses reciclades (una tassa, un got, arracades, etc.). Decorarem la plaça amb cartells, missatges per reciclar i escultures fetes amb reciclatge.

EL VENDRELL – Teresina Martorell – 5è B

TORNEM A LA NATURA EL QUE ENS HA DONAT

Camins marrons que arriben al contenidor de la fracció orgànica amb estampació de tot el que hem de posar-hi dins.

EL VENDRELL – Garbí

99

RECICRAFT

Crear un videojoc que vagi sobre el reciclatge. El Recicraft és un videojoc que serveix per ordinador, tablet, Play Station, wii etc… El Recicraft és un tauler amb personatges que han de passar per diferents proves. Si cauen a les caselles per poder destruir un monstre malvat que té una pila de brossa per que vol contaminar el mon de brossa. Els que juguen han de destruir-lo per reciclar la brossa que no conquereixi el mon.

RECOLLIDA ORGÀNICA MASLLORENÇ

Que l’ajuntament contracta a dues persones que passaran a recollir les brosses d’orgànica casa per casa. L’ajuntament anunciarà la recollida amb uns calendaris. Es passarà a recollir dia si dia no i els caps de setmana hi haurà descans fins dilluns.

KILADOB

La idea consisteix en… (1) targeta que es dirà “Kiladob” i que ens servirà per (2) obrir una tapa d’un contenidor d’orgànica. Llavors (3) tirem l’orgànica al contenidor i una (4) pantalleta ens diu quants quilos d’orgànica tenim acumulats.
Quan tenim uns quants quilos (encara està per decidir) ens donaran l’adob a canvi. Aquest adob estarà fet amb l’orgànica que hem reciclat.

MASLLORENÇ – Berenguer Montoliu 4t, 5è i 6è