Festa-de-les-idees-del-Repte-Baix-Penedès-800x399
de gener 23, 2015 News No Comments

La Festa de les Idees aplega a més de 800 persones

Més de 800 persones han assistit aquest dissabte a la Festa de les Idees del Repte Baix Penedès per celebrar la fi de la primera edició del programa escolar que vol millorar els hàbits de reciclatge a través de la implicació d’una vintena d’escoles de la comarca i més 700 nens i nenes d’11 anys.

A l’acte, que ha tingut lloc al Pavelló Àngel Guimerà d’El Vendrell, s’hi han presentat les 35 idees proposades pels alumnes per combatre els motius que fan que a casa seva no es recicli, i un jurat expert ha seleccionat la idea que EcoBP implementarà durant el 2015: ‘La comoditat del calaix reciclador’, una acció de sensibilització presentada per l’escola Mossèn Jacint Verdaguer de Segur de Calafell per animar a les llars a crear els seus propis calaixos de reciclatge, tot lluitant contra un dels principals frens del reciclatge a la comarca: la manca d’espai.

D’altra banda, l’Escola Àngels Garriga del Vendrell, ha obtingut un accèssit per la seva idea “Reciclar és vida – els missatgers”, que consisteix en donar feina a persones en situació d’atur per realitzar una campanya porta a porta en la qual aquests agents analitzarien els hàbits de reciclatge de les famílies i oferirien solucions per millorar les tasques de separació de residus.

Joan Olivella, president del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha destacat que un dels missatges a extraure de la festa és que “pel medi ambient és bo reciclar”, però alhora que “si reciclem els costos baixen, perquè aprofitem més els materials”, de manera que “tots en podem sortir beneficiats”. Segons dades oficials, al Baix Penedès només un 21% dels residus acaben als contenidors de recollida selectiva, la qual cosa deixa la comarca a la cua del rànquing català, tenint en compte que la mitjana del país se situa al 36%. Per això, des del 2013 l’empresa comarcal de gestió de residus, EcoBP, impulsa el Repte Baix Penedès, una iniciativa que busca millorar els índex de reciclatge.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, es va mostrar “molt content” de veure “com tot el Baix Penedès, ajuntaments, escoles, consell Comarcal i EcoBP treballen colze a colze per millorar la recollida selectiva” i va incidir en la importància que tenen els nens per millorar els hàbits de reciclatge dels seus pares i avis.

A la festa d’aquest dissabte també hi ha hagut activitats i tallers per gaudir en família, jocs d’habilitats i d’esport, exposicions, inflables i fins i tot una petita obra de teatre.

A banda d’alumnes, mestres i directors d’escoles, l’acte també hi han participat els respresentants institucionals del consell comarcal, els 10 municipis que formen part d’EcoBP (Albinyana, Banyeres, Bellvei, Bonastre, Calafell, El Montmell, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Santa Oliva i El Vendrell), d’EcoBP.

La festa de les idees ha estat organitzada per EcoBP, els 10 ajuntaments adherits i el Consell Comarcal i ha comptat amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat, Ecovidrio, Ecoembes, Humana – Fundación Pueblo para Pueblo i la Colla Castellera Els Nens del Vendrell.

IMATGES:

josepMaTost nensDisfrasats obraTeatre
 pissarra  presentacio  presentacio2
 presentacio3  tobogans  cartellsInformatius
 entrega  estirantLaCarpa  gentada
 gentada3  cartellsInformatius2  gentada2
Written by Jaestic