titol_sistema-13

ELS CONTENIDORS AUTOSEPARADORS DE RESIDUS

El nostre contenidor, a base d’aspiradors, balances i detectors de materials, separa automàticament els residus que hi introduïm. D’aquesta manera estalviem feina als ciutadans, ens assegurem que es recicli bé i millor, i a més a més, se n’aprofita la major part dels residus.
També disposa d’un dispensador de bosses de la brossa reciclades, que el mateix contenidor renta i asseca perquè es puguin reutilitzar.

BELLVEI – La Muntanyeta – 5è A

CONTENIDOR AUTOMÀTIC

Hem inventat un contenidor automàtic que ell sol classifica la brossa: plàstic, vidre, paper, orgànic… Per poder-la reutilitzar i el planeta salvar!!

CALAFELL – Santa Creu – 5è B

LA S.F.R. (SUPER FURGONETA RECICLADORA)

Bàsicament el nostre projecte consisteix en una furgoneta que passa per els carrers amb un horari previst. Això pot ajudar a les dones i els homes amb problemes d’incapacitat. També pot ajudar a les persones que tenen els containers molt lluny, però no es traurien els containers per a la gent que els aprofita per fer esport.

CALAFELL – La Ginesta – 5è B

ACABEM AMB LA CONTAMINACIÓ

La nostra idea és que intentin posar més contenidors, més a prop de les cases i així la gent no li donarà mandra anar a llençar la brossa. Si posessin més contenidors la gent reciclaria més.

EL VENDRELL – Pla de Mar (Coma-ruga) – 5è B

ELS CONTENIDORS A PROP DE CASA

La nostra idea és: posar els cinc contenidors el més a prop possible de cada casa o pis, i així el més probable és que els habitants del Baix Penedès els faci menys mandra reciclar.

EL VENDRELL – Àngel Guimerà – 5è B

ESCOMBRARIES A LA PORTA

Hi ha gent que té problemes de mobilitat física (degut a l’edat, a alguna minusvalidesa, etc.) i no pot anar a treure les escombraires. Hem pensat que aquestes persones que ja reciclen a casa o que amb aquesta proposta reciclarien, podrien tenir-ho més fàcil a l’hora de fer servir correctament els contenidors.
Aquestes persones sol·licitarien el servei a l’ajuntament de recollida selectiva de brossa domicili: uns dies assenyalats durant la setmana una brigada d’escombraires recollirien els residus d’aquestes persones o famílies amb problemes de mobilitat. Per exemple, dilluns van a buscar el plàstic i el cartró, dimecres el vidre i el que va al cubell gris i dilluns i divendres els residus orgànics.

EL VENDRELL – Àngels Garriga – 5è B