Recollida de residus al Baix Penedès

Recollida de residus al Baix Penedès

Recollida de paper i cartró, envasos i vidre

El servei de recollida es presta en les mateixes poblacions que el servei de recollida de Rebuig i FORM, i de forma complementaria també prestem aquest servei al municipi de Llorenç del Penedès.
La recollida es realitza també mitjançant el sistema de càrrega lateral, combinada amb la càrrega superior en alguns casos particulars, com algunes ubicacions de contenidors soterrats.

Recollida de poda porta a porta

L’Ajuntament del Vendrell ha posat al servei dels ciutadans un nou sistema de recollida de poda porta a porta amb la intenció de fer més eficient el servei i evitar abocaments incontrolats. El nou model posa a disposició de les persones residents en habitatges familiars que així ho precisin, bosses destinades a la recollida porta a porta d’aquests residus.

Recollida fracció orgànica i rebuig

Prestem el Servei de Recollida de Fracció Orgànica i Fracció Rebuig a les poblacions d’Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Bonastre, Calafell, Masllorenç, El Montmell, Santa Oliva i El Vendrell.

La recollida en el cas del Vendrell i Calafell es realitza mitjançant el sistema de càrrega lateral, mentre que a la resta dels poblacions es presta mitjançant la càrrega posterior.

EcoBP, una resposta real

EcoBP neix de la necessitat d’apostar per un nou model de gestió singular i innovador que sigui capaç d’anticipar-se i donar respostes a les necessitats de la comarca pel que fa a la gestió de residus. Això és possible gràcies a la unió i cooperació dels diferents agents clau implicats en el territori.

Aquest model està basat en la mancomunitat de serveis entre el Consell Comarcal del Baix Penedès i els 10 municipis que el conformen, d’una banda, i Fomento de Construcciones i Contratas (FCC), de l’altra. Formalment, EcoBP és una empresa mixta amb capital públic i privat.
Aquesta fórmula és innovadora però també garanteix un alt nivell de prestacions a tots els municipis, així com respostes més sòlides i cohesionades a les demandes de la comarca.

Cultura formativa en l’entorn laboral
La formació i la sensibilització de l’equip humà envers l’entorn laboral és un objectiu bàsic, ja que els treballadors i les treballadores són els agents clau per mantenir el bon desenvolupament d’EcoBP. Per això, anualment es dediquen una mitjana de 701 hores a formació.

Un servei eficient amb menor cost
La mancomunitat de serveis permet oferir un servei amb menor cost. Per exemple, els increments de volum de l’empresa pel que fa a gestió de residus (amb la incorporació el 2011 de Calafell i el 2012 del Vendrell) han permès una major capacitat de negociació davant els proveïdors, així s’ha pogut obtenir millors preus i reduir el cost dels serveis.

Foment de l’educació ambiental
Es posen en marxa programes de programes de comunicació i sensibilització adreçats a la ciutadania a fi de millorar el reciclatge, la gestió, la cura del medi ambient i la reducció dels costos econòmics de les recollides selectives.

 

MÉS INFORMACIÓ

 

 

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge

Accepto les condicions de protecció de dades de ECOBP.