Repte Baix Penedès

REPTE BAIX PENEDÈS

 

LA COMARCA APOSTA PER ARRIBAR A LES XIFRES EUROPEES DE RECICLATGE

Es posa en marxa el Repte Baix Penedès amb la ubicació de 2.187 nous contenidors de brossa selectiva i una campanya de sensibilització i participació ciutadana que arribarà a les llars de 10 municipis de la comarca.
El Repte Baix Penedès, encetat per l’empresa comarcal EcoBP, és un programa de sensibilització i participació de la ciutadania a 2 anys vista, amb el què volen passar de la cua al capdavant del rànquing del reciclatge a Catalunya.
Tenim un repte: que el 40% de la brossa que es genera a la comarca es separi selectivament.
El repte pren força perquè s’ha desenvolupat conjuntament amb la implicació dels 10 municipis de la comarca que formen part d’EcoBP. D’aquesta manera es pretén no només arribar a més persones sinó, també, treballar de forma individualitzada els aspectes problemàtics de reciclatge que té cada municipi.

Les dades del reciclatge al Baix Penedès són clares. Actualment només el 22,46% dels residus que es generen es separen als contenidors de selectiva (els de color blau, verd, groc i marró), mentre que el 77,54% va a parar al contenidor de rebuig, el de color gris.

El Baix Penedès té un repte

Per fer front a aquesta situació, EcoBP enceta un projecte trencador: el Repte Baix Penedès.
Tècnicament el repte és un programa de dos anys de vigència durant els quals es farà una tasca intensiva per assolir les dades de reciclatge europees: arribar al 50% de la brossa reciclada selectivament. Per això s’han previst dues línies estratègiques: un Pla de sensibilització i participació ciutadana i un Pla d’actualització del sistema de recollida de residus. Aquestes línies estratègiques s’orienten a:

  • Facilitar i apropar el reciclatge als ciutadans i ciutadanes de la comarca;
  • Engrescar les persones per tal que s’impliquin activament, fent-los veure que cada acció individual suma pel repte col·lectiu;
  • Donar a conèixer el funcionament del sistema de recollida dels nostres residus per tal de trencar mites.
Descarregar Dossier


Repte Baix Penedès