RECOLLIDA DE RESIDUS PORTA A PORTA COMERCIAL A LA COSTA DEL VENDRELL

El dia 21 de juny del 2021 es renova el servei de recollida de residus comercials porta a porta que inclou els nuclis de Coma-ruga, Sant Salvador, Sanatori, Brisamar, El Francàs i Els Masos, implementant la Fase 2.2 del nou Pla de Residus del municipi del Vendrell.

En aquestes zones ja es realitzava un servei porta a porta comercial basat en un model de recollida de les 5 fraccions des de l’estiu del 2017, on els productors realitzaven la segregació en origen de les diferents fraccions dels seus comerços, els dipositaven en petits contenidors diferenciats, i els deixaven en una ubicació predeterminada en un horari establert, per a que el servei de recollida se’ls emportés.

Amb aquesta renovació es vol:

  • Reciclar el màxim possible per tal de complir la normativa europea
  • Canviar les freqüències de recollida donant resposta a les sol·licituds d’augment de recollides durant la temporada alta per part dels comerços. Per aconseguir això s’ha dividit l’any en tres temporades (alta, mitjana i baixa) amb freqüències de recollida diferenciades per a cada una.
    image3
  • Retirar de la via pública tots els contenidors del porta a porta comercial que els establiments deixaven fixos fora. Per aconseguir uns nuclis nets i amb qualitat de vida s’han canviat els horaris de recollida i els establiments han passat a tenir l’obligatorietat de mantenir els contenidors dins, traient-los a la via pública només per a la seva recollida.
  • Millorar l’eficiència del servei recollint només els residus d’aquells comerços que ho sol·licitin. Per poder fer aquesta millora s’ha implantat una App mitjançant la qual els comerços sol·liciten les recollides de les diferents fraccions.
    image2
 

Amb l’objectiu de facilitar la implantació del nou model de recollida, es va dur a terme una campanya de comunicació adreçada als establiments comercials dels barris marítims del municipi, abans de l’inici del nou servei.

 

DESCARREGA AQUÍ ELS MATERIALS INFORMATIUS DEL SERVEI PORTA A PORTA COMERCIAL

Imant de nevera