titol_espai-13

EL RECICLATGE D’UN MOBLE

Construir un moble de 5 calaixos. El del vidre, el del plàstic, el de l’orgànica i el rebuig verticals, i el del paper horitzontal.

BANYERES DEL PENEDÈS – Mare de Déu del Priorat – 5è A

LA CAIXA RECICLADORA

Hem inventat la caixa recicladora. Per fer-la hem necessitat cinc fustes, quatre rodes, una manta, cargols, pintura, bosses i diferents materials. Primer hem dibuixat a les fustes a la Martina i el seu gos, i també els cinc contenidors. A més a més, hem escrit els noms de la classe. Desprès ho hem pintat tot i hem fet la caixa. Més tard hem posat les rodes i les fustes que separen els diferents compartiments. I per últim hem posat la maneta i les bosses. L’hem inventat per transportar la bossa amb més facilitat i per estalviar espai.

CALAFELL – La Ginesta – 5è A

DIRECTE AL CONTENIDOR!

A la classe, la majoria de nens i nenes hem detectat que els frens més habituals son la manca d’espai i la mandra. Per això hem proposat aquesta idea.
Seria qüestió de posar uns tubs (igual que es posen desaigües) a través dels patis de llum de les cuines. Serien 4 tubs i que tinguessin una entrada a cadascun dels pisos. I quan arribin a baix, que cadascun trobi el contenidor respectiu.
A les cuines (o on es pugui) hi hauria les quatre portetes dels colors i símbols respectius per no equivocar-se.
Si és una sola casa, la idea també es pot fer encara més fàcil.

EL VENDRELL – Pau Casals – 5è A

EL RECICLATGE A L’ATAC!

La nostra idea ha estat fusionar 3 de les idees que han sortit a classe. Primer hem pensat construir un cubell amb 5 espais per tal de fer més fàcil el reciclatge a casa. Així, ningú podrà ficar excuses.
A més, també hem pensat de decorar els contenidors amb dibuixos més divertits i més conscienciadors de cara a les persones. Finalment, proposem ficar un panell al costat dels contenidors explicant, amb imatges, els beneficis i desavantatges de reciclar o no.

EL VENDRELL – Pla de Mar (Coma-ruga) – 5è A

CONTENIDOR RECICLADOR I DIVERTIT

És una mena de contenidor que a dalt te quatre forats: l’orgànica, el paper, vidre i plàstic. A baix té unes portes petites que dintre hi ha un espai per posar una bossa en la qual quan posem els residus caiguin a la bossa. Com que és una mensa de cub amb quatre apartats, cada apartat tindria un dibuix que l’explicaria les coses que van en cadascun. El dibuix seria un personatge.

LLORENÇ DEL PENEDÈS – Les Cometes – 5è B

BROSSA 4 EN 1

És una brossa 4 en 1, que conté els apartats de reciclatge. També es poden reutilitzar les bosses de plàstic que et donen al supermercat per a no contaminar i donar-li un “bonus”.

SANTA OLIVA – La Parellada – 5è A i B